Welcome!

DB1In 1994, when I started Euro Business Travel, the pace was lower, the travel selection limited and the Web was still an unknown phenomenon. Today the selection is enormous, and time has become a scarce commodity. This is where we can make a difference.

But the need for service and backup varies, the most common trip can suddenly change radically and turn everything upside down.

That is why, we have developed our flexible business travel service.

Read more under “Our offer”

 

Dan Blomberg, CEO – Founder

sign

Branschnytt från Flygtorget.se

Branschnyheter från Flygtorget.se

Passagerarutvecklingen på Kastrup kan inte mäta sig med Stockholm och Oslo i nuläget. Men ekonomiskt är flygplatsen i Köpenhamn en god affär med ett börsvärde som överträffar SAS med råge.
Posted: August 21, 2017, 12:00 am
Drönare har stängt Arlanda tre gånger bara den senaste veckan. Det har fått svensk Pilotförening att reagera efter två flygplan hamnat i nödläge med låga bränslenivåer.
Posted: August 18, 2017, 12:00 am
Från flygbolag till e-handelsbutik. Det är den väg som Ryanair slagit in på och bygger upp en hel flora av olika erbjudanden. Det är en utveckling som mest liknar Amazon och Alibaba och är en utveckling som går ut över flygverksamheten, menar Lars Brynielsson i en krönika.
Posted: August 18, 2017, 12:00 am
Det var en efterlängtad premiär när Air India landade på Arlanda för första gången. Nu finns den första direktlinjen mellan Sverige och Indien på plats. Den ger ytterligare en snabb förbindelse österut via New Delhi.
Posted: August 17, 2017, 12:00 am
Bygga ut en befintlig flygplats eller satsa på en helt ny? Diskussionen är inte ny och denna gång handlar det inte om Sälen. Nu ska frågan utredas en gång för alla.
Posted: August 17, 2017, 12:00 am
Air Berlin har länge haft ekonomiska problem. Nu är de akuta och den tyska regeringen och Lufthansa ska nu tillsammans försöka rekonstruera flygbolaget. Det har retat upp andra flygbolag som talar om ett fabricerat konkurshotet.
Posted: August 16, 2017, 12:00 am
Det är den fjortonde linjen sammanlagt och den tredje till Rumänien. Malmö Airport fortsätter att växa med trafik till östra Europa. Idag är flygplatsen störst i Skandinavien i sin egen nisch.
Posted: August 15, 2017, 12:00 am
Ny linje mellan Stockholm och Singapore. Första klass tillbaka i Köpenhamn. Nu också passagerare mellan Arlanda och Moskva. Just nu flyttar Singapore Airlines fram positionerna i Skandinavien.
Posted: August 14, 2017, 12:00 am
Ökade passagerarvolymer och fortsatt statlig upphandling. Trots det växer utmaningarna för Nextjet. Nu tvivlar företagets revisor på att flygbolaget klarar sig på sikt.
Posted: August 11, 2017, 12:00 am
Cathay Pacific har i många år haft med Köpenhamn som möjlig destination i Norden. Hittills utan att göra allvar av planerna. Intresset kvarstår dock. Arlanda lär vara uteslutet men vad händer med en eventuell flygskatt och en flytt av SAS långlinjer till Kastrup?
Posted: August 9, 2017, 12:00 am
KLM satsar på Norden. Det gagnar bland andra Linköping Airport som haft en kontinuerlig tillväxt under de nio år som KLM flugit linjen till Schipol.
Posted: August 7, 2017, 12:00 am
SAS som en del av Eurowings? Det är bara ett av många rykten som kretsar kring SAS och som ökat i intensitet sedan den svenska och norska staten sålt en del av sitt innehav. Lars Brynielsson skärskådar SAS framtid i en krönika.
Posted: August 4, 2017, 12:00 am
Bromma har nu två tunga jetmaskiner i trafik. Sedan början av sommaren har Brussels Airlines bytt ut de äldre Avro mot helt nya Sukhoi Superjet.
Posted: August 2, 2017, 12:00 am
Flygsäkerheten ökar. Under första halvåret i år skedde bara sex flygtillbud med dödlig utgång. Det är överlägset den bästa halvårsperioden hittills inom det kommersiella flyget.
Posted: July 31, 2017, 12:00 am
Det är fortfarande långt kvar till de stora passagerarströmmarna ute i Europa. Men Easyjet har nu fokus på Sverige, bland annat på bekostnad av Kastrup där trafiken minskat väsentligt. Det senaste året har närvaron ökat med 184 procent.
Posted: July 28, 2017, 12:00 am
Samhällsflyget är kvar på Göteborg City sedan stängningen. Nu har den verksamheten ökat så mycket i omfattning att flygledningen måste återbemannas.
Posted: July 26, 2017, 12:00 am
Åtta nya Airbus A321 blir flottan som ska starta trafik mellan Europa och USA. Till skillnad från de stora konkurrenterna, bland andra Norwegian och WOW Air har Primera ingen egen matartrafik till de tre baser i Storbritannien och Paris som nu ska byggas upp.
Posted: July 24, 2017, 12:00 am
Just nu är det Europa som är i fokus när Norwegian expanderar långlinjenätet. Både B787 och de nya B737MAX sätts successivt in på nya transatlantiska destinationer.
Posted: July 21, 2017, 12:00 am
  • Hej !
    Vi har gjort en omdaning av Euro Business Travel och bytte Feb 2017 namn till
    Fast Track Travel. Personal, ledning och ägare oförändrat.
    Välkommen att besöka vår nya hemsida !